Gaat een vrouw naar de dokter...

November 2012 voelde ik een knobbel in mijn borst. Eigenlijk zat hij er al wel wat langer, maar ja, ik had wel vaker wat knobbels en die verdwenen gewoon weer.

Maar deze bleef.

Eigenlijk was het slim om even naar de dokter te gaan. Maar ja, dat kwam er maar niet van. Ik had het superdruk met het opstarten van mijn bedrijf, met mijn kinderen en mijn echtgenoot.

En ik leefde gezond, was niet te zwaar, sportte regelmatig, had geen andere symptomen waar ik me zorgen over hoefde te maken.

Dus het leven holde door.

Tot ik in januari bij een training zat van iemand die vertelde over comfort zone, stretch zone en de death zone. Ze zei, dat als je wil groeien moet je vooral dingen doen in de stretch zone: daar word je uitgedaagd, maar durf je nog wel.

In de comfort zone vaar je op je automatische piloot en leer je niets.

In de death zone (het-gevoel-dat-je-doodgaat-zone) is het zo spannend, dat je dat eigenlijk niet durft.

Naar de dokter gaan zat voor mij duidelijk in de het-gevoel-dat-je-doodgaat zone. Maar toen kwam ook het besef: als ik niet ga en het is mis, dan ga ik misschien wel letterlijk dood. (sorry, het klinkt misschien wat luguber…)

Lang verhaal kort: toch maar naar de dokter gegaan. Helaas was het mis, maar na een lang traject sta ik er weer. En nog iedere dag gaat het ietsje beter.

Vandaag ben ik jarig en dat is weer even zo’n moment waarop ik blij ben dat ik toch naar de dokter ben gegaan. En dankbaar voor het duwtje dat die mevrouw me toen heeft gegeven.

Iedereen heeft van die dingen in het leven die je maar even laat.

Waar je je kop eigenlijk voor in het zand steekt.

Slechte resultaten voor spelling en lezen vallen daar soms ook onder.

En nee, aan lees- en spellingproblemen ga je niet direct dood. Maar ze kunnen het leven van een kind (en volwassene!) wel aardig verzieken.

Maar ja, je oefent zo hard, en misschien gaat het vanzelf wel beter, en je bent ook nog met zoveel andere dingen bezig, …

Kortom, in actie komen en kijken wat er nu precies aan de hand is en hoe je dat moet aanpakken, ligt voor jou in de death-zone.

Wanneer komt voor jou het moment: nu accepteer ik het niet langer, nu zoek ik hulp?

Als dat voor jou NU is, maak dan een (online) afspraak met ons. Dan helpen wij je de oorzaak te vinden en geven je een aantal tips om het probleem uit de weg te helpen.

 

Afbeelding van Yerson Retamal via Pixabay

Reactie plaatsen