Ben jij een pad of een mier?

Ik houd ervan… van quotes als:

  • Als je het al 100 keer hebt uitgelegd en een kind snapt het nog steeds niet, wie is er dan de slow learner?
  • Waanzin = steeds hetzelfde doen, maar een ander resultaat verwachten
  • Het is altijd de laatste sleutel aan de bos die past. Dus blijf proberen.

Ik like ze.

Ik deel ze.

En ik ben niet de enige ;-).

Jij waarschijnlijk ook. Anders las je deze blog niet ;-).

Want ze klinken zo verschrikkelijk logisch.

Maar mag ik je even een lastige vraag stellen: leef je er ook naar?

Ik niet altijd… 🙁 🙁

Vanmorgen liep ik met een stapel was naar beneden. Ik liet alles rustig in de machine glijden (we hebben een bovenlader) en GRMBL (in een stripverhaal staan er nu doodshoofdjes en bliksemschichten) viel er een sok naast. Precies tussen de wasmachine en de vriezer. Was ik weer vijf minuten met een kleerhanger aan het vissen om die sok weer te pakken te krijgen… en dat in die hitte.

Een duidelijk voorbeeld van waanzin: het is namelijk de tigste keer dat me dit overkomt, omdat ik altijd op dezelfde manier de was in de machine doe en we heel veel sokken hebben …

Maar gelukkig heb ik ook wel genoeg voorbeelden waar ik wel naar de geest van de quotes handel. Sterker nog: dat is het handelsmerk van Taalkanjer: doe dingen op een andere manier dan je tot nu hebt gedaan en blijf voor ieder kind zoeken naar manieren waarop hij of zij wel een stapje beter kan leren lezen en spellen.

En jij? Waar houd je stevig vast aan hoe je het altijd doet, ook al is dat niet de beste optie (zoals een pad)? En waar laat jij zien hoe vindingrijk je bent om een manier te vinden om iets wat lastig is toch voor elkaar te krijgen (zoals een mier)? Ik zou het super vinden als je het hieronder met me wil delen!

(Afbeelding van AnneGathow via Pixabay)

Reactie plaatsen