... het boek

Spelling is voor veel kinderen een ware marteling. Ze ervaren een overload aan regels en categorieën en zijn volledig in verwarring als ze een letter op papier moeten zetten. Zie jij ook iedere dag woorden langskomen als tiun, wijnich, kipen en sloopen? Terwijl je de regels al 100 keer hebt uitgelegd en het kind zich te pletter oefent? Dan is het tijd voor een andere aanpak.

Een aanpak zonder letterdieven, dubbelzetters, letters met pech of letters op de gang. Een aanpak die niet alleen vertelt DAT iets gebeurt, maar juist WAAROM het gebeurt. En een aanpak die expliciet een onmisbare vaardigheid traint voor vlot en foutloos spellen en lezen.

“Waarom heeft niemand me dat eerder verteld” is de verbaasde kreet die we vaak horen als kinderen, ouders of leerkrachten kennis maken met onze aanpak. “Is het echt zo simpel?”

Dit herken ik! Ik wil dat boek :-)

Lees ons boek en je ontdekt:

  • Wat de drie valkuilen zijn waarin kinderen die moeite blijven houden met lezen en spelling waarschijnlijk terecht zijn gekomen en hoe je die omzeilt of dichtmaakt.
  •  Hoe kinderen spiekbriefjes maken in hun hoofd en ook leren om daarop te vertrouwen als ze iets lezen of schrijven, zodat er steeds meer aandacht komt voor de inhoud van de tekst.
  • Hoe je kinderen inwijdt in Het geheim van de klinker, zodat ze in 90% van de woorden in ieder geval de juiste keuze maken voor het aantal klinkers en medeklinkers.

Ik wil het boek graag lezen!