Spellen zonder fouten - Thuis

Samen met je kind op een speelse en eigenwijze manier met spelling aan de slag, waardoor je kind uit de verwarring komt en betere resultaten haalt.

20+ jaar

werken wij zelf met kinderen

600+

kinderen geholpen

15 min

samen oefenen per dag

De juiste hulp bij leren spellen

Elk kind kan leren spellen zonder fouten

Dit ervaren wij dagelijks in de praktijk. Door een heldere, consequente uitleg, en het gebruik van een uniek spellingsrecept, leren kinderen hoe ze woorden die ze kennen - en een groot deel van de woorden die ze nog niet kennen - altijd goed kunnen schrijven.

Dit geeft ze houvast en zelfvertrouwen.

Na ons traject van 6 maanden is de vooruitgang duidelijk zichtbaar. Je kind beheerst dan de spelling van alle standaard Nederlandse woorden. Bovendien heeft hij of zij zich dan een techniek eigen gemaakt, waarmee ook leenwoorden goed gespeld kunnen worden. Een onmisbare basis voor het voortgezet onderwijs.

Nicolette

Nog altijd blij dat ik wel de stap heb gemaakt om de reguliere RT te laten voor wat het was.

En dan in een tijdsbestek van augustus tot met februari bijna 3 (!) AVI niveaus te stijgen én natuurlijk de frustratie eruit te halen!! Eeuwig dankbaar dat ik bij jullie terecht ben gekomen en nu, ondertussen op de middelbare school, gaat het supergoed. Heeft heel vaak haar extra tijd ivm dyslexie niet eens nodig. En Engels is haar favoriete vak met de hoogste cijfers 😜.

Doelstellingen van het programma

Je kind hoeft niet meer na te denken over de spelling van bekende woorden. Zo kan je kind zijn gedachten veel makkelijker op papier zetten.
Je kind doorziet hoe woorden in het Nederlands worden opgebouwd en wat de consequentie hiervan is voor de spelling. Zo kunnen ook onbekende Nederlandse woorden feilloos gespeld worden.
Je kind weet dat woorden zich niet altijd aan regels houden en laat zich hier niet langer door uit het veld slaan, maar weet hoe hij dit soort woorden een volgende keer wel goed kan spellen. Fouten zijn niet langer een teken van falen, maar een signaal om iets nieuws te leren.

Jij kent je kind het beste

Jij ziet dat je kind worstelt met spelling op school. Je hebt het gevoel dat het er wel in zit, maar dat het er niet uit komt... hoeveel jullie ook oefenen. Je kind heeft de moed opgegeven (en jij misschien ook wel).

Liever wil je een zelfbewust kind dat ziet dat oefenen moet, maar dat het ook resultaat heeft.
En natuurlijk wil jij als ouder daar jouw steentje aan bijdragen.

En dat kan.

Wij zijn Jorien en Margit. De afgelopen jaren hebben wij vanuit onze eigen RT-praktijken vele kinderen geholpen met onze unieke aanpak. In 2012 zijn we samen Taalkanjer gestart en hebben van daaruit honderden kinderen geholpen, door hun ouders te leren hoe ze hun kind met blijvend resultaat kunnen helpen bij spelling.. 
Want ouders kennen hun kind het beste.

Oefening baart kunst

Wij hebben helaas geen toverdrank in de aanbieding waarmee alle spellingproblemen spontaan de wereld uit zijn.

Dus wanneer je met ons programma start, verwachten we wel wat van jou en je kind.

Wij geven jou alle middelen in handen om samen met je  kind aan de slag te gaan: 4 modules, met hierin telkens een duidelijk stappenplan, achtergrondtheorie, spelmateriaal, allerlei soorten speelse opdrachten, materialen waarmee jullie kunnen werken, …

Het is aan jullie om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Dat kost jullie ongeveer een kwartier per dag. Herhaling en consistentie vormen een belangrijke basis van onze methode. Alleen door dagelijks even te oefenen, worden de juiste verbindingen in de hersenen aangebracht en wordt spellen zonder fouten een automatisme.

Uiteraard staan jullie er in het traject niet alleen voor. Wij – Jorien en Margit – zijn altijd bereikbaar in de online groep die onderdeel is van het traject.

Heb je nog meer persoonlijke begeleiding nodig, of wil je graag dat wij ook werken met je kind, dan maken we daar samen met jou een plan op maat voor.

Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind kan 

leren spellen zonder fouten

Taalkanjer heeft mijn zoon super geholpen!

De benadering is veel speelser waardoor je kind veel beter te motiveren is. En je ontvangt veel materiaal en uitleg om direct aan de slag te kunnen samen met je kind.

Suzanne

Mijn zoon heeft enorme stappen gezet

Hij kwam naar me toe: “We moeten nog wat aan Nederlands doen”. Ik viel bijna van mijn stoel! Wat is dit! Hij wil nooit wat doen en nu weet ie natuurlijk hoe het moet, dus nu vindt hij het wel leuk worden om wat te doen!

En z’n schrijven. Als ik kijk hoe we begonnen: één grote gestreepte rotzooi, je kon niks lezen. Het is allemaal weg! Hij schrijft gewoon. Denkt niet: “Oh hoe moet ik dit schrijven!?” Het komt er gewoon uit. Het is echt bijzonder. Ik ben echt heel blij!

Angelina

Meer dan ik ooit durfde hopen.

Uit ervaring weet ik hoe frustrerend het kan zijn wanneer je kind met een taalprobleem kampt en je geen passende begeleiding of hulp kunt vinden in je directe omgeving.

Jullie werkwijze neemt veel onduidelijkheid weg bij het lezen en spellen van woorden. Jullie gaven altijd heel snel antwoord op mijn vragen, via de mail of op een andere manier. Al met al een zeer goede begeleiding.

Bart is qua spelling met sprongen vooruit gegaan, is een stuk zelfverzekerder geworden en gaat sinds kort naar de Havo. Iets waar ik twee jaar geleden niet eens op durfde hopen.

Gerda

Wat zijn de voordelen?

Voor jou:

 • Gegarandeerde zichtbare verbetering van de spellingvaardigheden
 • Geen frustratie meer over oefenen zonder resultaat
 • Flinke boost voor het zelfvertrouwen
 • Je kunt meteen aan de slag - niet meer wachten tot het eindelijk slecht genoeg gaat en de cito-scores gehaald zijn die interventie mogelijk maken.
 • Betere scores op de toetsen en de CITO, zodat spelling geen belemmering meer is om het schooladvies te krijgen dat bij je kind past
 • Goed voorbereid voor het leren van de spelling van de vreemde talen

Voor je kind:

 • Uit het extra instructiegroepje
 • Geen extra huiswerk van school, waarbij je niet merkt dat het resultaat geeft en waardoor je alleen maar meer gefrustreerd raakt.
 • Beter scores op de toetsen en de CITO, zodat je na groep 8 naar de school kan die jij het leukste vindt
 • Sneller je taken af op school en geen extra werk voor spelling, zodat er tijd komt voor leukere dingen.
 • Andere schrijftaken (verhalen, werkstuk-
  ken, …) worden leuker, omdat je je kunt concentreren op wat je wilt vertellen ipv hoe je het moet schrijven.

Wat krijg je van ons?

1. Toegang tot onze online leeromgeving met:

 • Stappenplannen
 • Achtergrondtheorie
 • Materialen om mee te oefenen
 • Speelse opdrachten om de oefeningen te doen


2. 24/7 ondersteuning via onze eigen online leeromgeving:

 • Beantwoorden van vragen
 • Sparren met andere ouders


3. 6 persoonlijke lessen

 • Online, dus geen reistijd
 • Op afspraak, zodat we zeker weten dat er alle rust is
 • Op maat en in jouw tempo
spellen zonder fouten thuis - €979

Wat vragen wij van jou?

Voor het lesprogramma Spellen zonder fouten (voor alles wat hierboven staat beschreven) vragen wij een eenmalige investering van €997.


Inbegrepen zijn alle modules, het materiaal, begeleiding in onze online leeromgeving en 6 persoonlijke lessen voor jou en/of je kind.

Je houdt de toegang zolang je daar behoefte aan hebt.

Basiselementen van Spellen zonder fouten

Alfabet!

Een goed letterbeeld is een onmisbare basis voor Spellen zonder Fouten. Voor kinderen vaak een leuke en makkelijke instap, zodat ze met zelfvertrouwen klaar zijn voor het volgende level.

Spellen en Spelen

Kinderen die moeite hebben met lezen en spelling, moeten leren om spiekbriefjes in hun hoofd te maken. Daarmee gaan lezen en spelling sneller en met minder fouten. In Spellen & Spelen gaan we hier volop mee aan de slag. Zo leert je kind een vaardigheid die hij zijn hele leven kan gebruiken, ook bijvoorbeeld voor het leren van vreemde talen.

Het geheim van de klinker

Natuurlijk kun je voor alle woorden die er zijn een spiekbriefje maken in je hoofd. Maar dan ben je wel even bezig ;-). Gelukkig heeft onze taal een aantal wetmatigheden. Als je die beheerst, kun je in 1 keer een heleboel woorden goed lezen en spellen.

Waarom gebruik je in zo maar 1 o en in zoon 2? Waarom klinkt de o in zon anders dan in zo? Je kind gaat het antwoord op deze vragen ontdekken in Het Geheim van de Klinker.

Klinkt dit simpel of juist verwarrend? Alle volwassenen in Nederland kennen het Geheim van de Klinker, maar ze zijn het zich vaak niet bewust. Daarom wordt het aan kinderen nooit uitgelegd. Ze moeten het (soms door veel schade en schande) zelf ontdekken.

Niet met dit programma: dan wordt het in korte tijd glashelder!

Speels en in het tempo van je kind

Leren door een spelletje te spelen is natuurlijk veel leuker. Al onze oefeningen zijn dus speels. Hoe snel je gaat bepaal je samen met je kind.

Continu aansluiten bij school

Al onze modules zijn zo ingericht dat je zo snel mogelijk met woorden kunt gaan oefenen waarmee je kind ook op school bezig is. Zo verdwijnt het gevoel dat je extra werk moet doen en zie je nog sneller resultaat.

Interesse? Maar weet je niet of het iets voor je is?