Dansend alfabet

Dansend alfabet

Met behulp van een simpele animatie-app kun je letters laten bewegen of  'dansen':


Wij zijn altijd op zoek naar leuke, andere manieren om met letters te spelen. Het liefst natuurlijk iets waar kinderen uit zichzelf mee gaan spelen.
Ik gebruikte voor dit filmpje de gratis app Animation Desk uit de app-store.
Om een animatie te maken van een letter, moet je die een aantal keren op bijna dezelfde manier schrijven. Daarmee maak je dan de verschillende beelden van een filmpje en als je die dan achter elkaar afspeelt, lijkt het of de letter beweegt.

Zet je kind lekker aan het werk met een bepaalde letter of met een aantal letters. Laat hem daarbij zelf fantaseren hoe het filmpje eruit komt te zien. Misschien een compleet dansend alfabet, maar je kunt ook denken aan hoofd- en kleine letters of een compleet woord.

Je kind oefent lekker met het schrijven van de letters en natuurlijk krijgen ze daarbij de alfabetnaam. We kunnen het  niet vaak genoeg zeggen: het is belangrijk dat je kind die alfabetnaam kent, naast de klanknaam die hij of zij op school leert. Klanken zijn namelijk niet hetzelfde als letters en je kind leert beter lezen en spellen als hij het verschil kent. Bij deze activiteit ben je met letters bezig en niet met klanken. Je gebruikt dus de alfabetnaam als je over de letters praat.

Mijn kinderen waren uren 'zoet' met deze app en niet alleen met letters ;-)

 
Tonny Bos
Door

Tonny Bos

op 03 Jul 2020

Is deze animation app er ook voor Android beschikbaar?

Taalkanjer
Door

Taalkanjer

op 03 Jul 2020

Hoi Tonny, dat weet ik niet zeker. Ik heb zelf ook geen android, dus ik kan het niet voor je uitzoeken. De app die ik gebruikt heb heet Animation Desk. Maar misschien zijn er ook andere die leuk zijn. Groetjes, Jorien

Reactie plaatsen