Rust - heel belangrijk als je iets wil leren!

Rust - heel belangrijk als je iets wil leren!

Rust

Weet jij hoe belangrijk rust is?

Rust als je iemand iets wil leren is echt superbelangrijk.

Als iemand de hele tijd tegen je praat, over het belang van van alles en nog wat. En diegene blijft maar ratelen en ratelen en ratelen.

Wat gebeurt er dan met jou?

Wat gebeurt er in je hoofd?

Je raakt gewoon overvoerd.

In mijn contacten met kinderen merk ik dagelijks dat rust en stilte echt superbelangrijk zijn.
Door een pauze te laten vallen, door even de rust te pakken – en niet alleen als je een vraag stelt, maar ook als je een stukje informatie hebt gegeven, geef je de ander de rust om de informatie te verwerken.
Zodat je even de tijd krijgt om het te koppelen aan de dingen die je al weet, of om even na te denken. Ben ik het ermee eens, ben ik het er niet mee eens …

Dat

Ik heb ooit geleerd op een training dat het heel belangrijk is als je een vraag stelt aan een kind, maar meestal is het voor volwassenen niet heel anders, dat je die persoon dan 8 seconden de tijd geeft om de ander een antwoord te laten geven.

8 seconden…

Weet je hoe lang dat is?

……..

Best wel lang 🙂

Je hebt echt de neiging om veel eerder al te gaan praten.
En doordat je gaat praten, doordat je gelijk het antwoord geeft of gaat helpen of extra vragen gaat stellen, ontneem je de ander de kans om zelf op het antwoord te komen.
En dat is echt super jammer!

Dus, gebruik je rust, neem de tijd.

Zonder dat het heel saai wordt 🙂

Want dat is dan ook weer zonde.

Inge Morgan
Door

Inge Morgan

op 02 Jul 2020

Precies de reden dat ik in mijn kleuterklas wil dat er rustig wordt gespeeld. Natuurlijk wordt er gepraat met elkaar tijdens het spelen, anders kan je ook niet overleggen. Maar dat hoeft niet op een harde toon en ze kunnen heel goed rustig spelen als je het iefent met ze.

Margit
Door

Margit

op 02 Jul 2020

Super!

Willemijn
Door

Willemijn

op 02 Jul 2020

Ah wat een fijne tip weer. Ik merk sowieso dat ik te snel ga voor m’n kinderen. Altijd maar opschieten, altijd doorgaan, hup hup hup geen tijd.... en inderdaad blijkbaar doe ik dat ook als ik denk dat ik de tijd voor ze neem met bv hun huiswerk. Ik moet meer rust nemen en geven. Af en toe m’n mond houden en ze de tijd geven te denken.... Dank je wel!

Margit
Door

Margit

op 02 Jul 2020

:-)

Reactie plaatsen