Taalkanjer Zomerchallenge

10 jaar 🥳

In de vakantie lezen zonder gesoebat en gesleur, zodat je niet bang hoeft te zijn voor een 'zomerdip'.


Ontvang 10 zomerse uitdagingen in je mailbox en doe ze gezellig samen overal waar jij vakantie viert :))Hoi! Wij zijn Margit en Jorien. Onze kinderen hebben ook enorm geworsteld met lezen en spelling. Wij hebben gezien wat voor een frustratie dat met zich meebracht. Zeker omdat er altijd extra geoefend moest worden. Ook in de zomervakantie... 

Dat kan anders, dachten wij en daarom hebben wij in 2015 de Zomerchallenge bedacht:
wel oefenen, maar op een vakantie-manier. 

Al jaren doen er honderden kinderen vol enthousiasme mee. Een feestje in plaats van een strijd om te lezen in de vakantie :-)


Wat biedt 5 weken meedoen je:

Geen gesoebat en gesleur met 'leesvoer'

Onze uitdagingen nodigen uit tot lezen en schrijven omdat je dat wil en niet omdat het moet. Dus geen saaie teksten, verplichte AVI-niveau's, maar gewoon lezen wat jij leuk vindt.

Je ontdekt onze unieke WINST-formule

De onmisbare elementen om gezellig met je kind te kunnen oefenen: Weerstand weg nemen, Interesse opwekken, Nieuwe dingen leren, Samen doen en Trots zijn op het resultaat. 

We doen het samen

Samen in het gezin, samen met ons en samen met alle andere deelnemers! We maken er ieder jaar weer een feestje van :-)

Op maat

Alle uitdagingen zijn bedoeld voor kinderen tussen groep 4 en groep 8. Je kunt ze aanpassen aan het niveau van je kind. Vind je dat minder makkelijk, dan zijn wij er om je daarbij te helpen.

Overal te doen

De uitdagingen zijn zo opgezet, dat je ze bijna ;-) overal kunt doen: thuis, op de camping, bij oma.... Je hebt geen computer nodig, je moet wel je mail kunnen ontvangen. De opzet is altijd speels, zodat het prima past in de rustige momenten van je vakantiedag. Thuis of op de camping of onderweg. 

Resultaten werken door tijdens school

Niet alleen in de zomer, maar ook als school weer begonnen is, werkt het plezier in lezen verder door.
2 jaar zomerkanjer werpt zijn vruchten af! N. vindt lezen leuk 😍 Op dit moment leest hij een ya thriller (hij is pas 10). Super bedankt dames, wij hebben er echt wat aan gehad. Het leesniveau van N. is in 1 schooljaar (2 zomervakanties) van m5 naar e6 gegaan en dat betekent dus dat hij eindelijk op niveau leest. Nu hij het lezen leuk vindt begrijpt hij teksten ook beter en gaat alles wat maar een tekst heeft ook makkelijker. Nogmaals hartstikke bedankt!!
Yvonne

In deze 5 weken Zomerchallenge gaat je kind  lekker spelen, spellen en lezen en bouwen aan meer zelfvertrouwen en meer ZIN in lezen.

€17

GRATIS!

Zomerchallenge 2024

Start wanneer het jou uitkomt. Na aanmelding kies je voor starten op 8, 15 of 22 juli. Vijf dagen daarvoor begint jouw warming-up, die je prima kunt combineren met de laatste schoolweek. 

Ik DOE MEE deze zomer –  Ik krijg:

Een warming-up die bestaat uit twee ‘uitdagingen’. 

Om in de stemming te komen. Prima te combineren met de laatste schoolweek.

10 uitdagingen verdeeld over 5 weken

Iedere maandag- en donderdagochtend krijg je hierover een mail. De uitdagingen zijn speels, afwisselend, om gezellig samen mee bezig te zijn. Aanpassing aan verschillende niveaus is mogelijk en de jongsten doen lekker mee met grote broer of zus. Voor het hele gezin, dus!

Inzicht in het nut van iedere uitdaging.

Je doet niks ‘zomaar’. Want ‘zomaar’ oefenen heeft geen zin.

We doen het SAMEN!

Daarom krijg je toegang tot een besloten FACEBOOKgroep waar je andere ouders ontmoet en waar wij actief betrokken zijn. 

Wat krijg je niet:

Geen AVI-niveaus, niet 5 keer achter elkaar verplicht dezelfde tekst lezen, geen saaie teksten die alleen geschreven zijn om er zoveel mogelijk woorden met een bepaalde leesmoeilijkheid in te verwerken, maar die eigenlijk nergens over gaan. Geen werkbladen, geen online-training. Dat beloven we plechtig :))))))

Dit zeiden eerdere deelnemers:

Als ik heel eerlijk ben, zag ik erg op tegen de vakantie. Juist nu het tijd was voor ontspanning, toch weer lopen leuren met leesoefeningen. Maar door de opdrachten die we kregen was het een feestje! Zowel voor mij als voor mijn dochter. Dit zou iedereen moeten doen :))
Bedankt Taalkanjer!
Nicolette
Vorig jaar hebben we meegedaan voor Luuk die enorme weerstand had rondom alles wat met lezen te maken had. Mede door de zomer challenge hij zijn plezier in lezen gevonden! Hij leest nu elke avond voor het slapen, de boeken zijn niet aan te slepen. Hij is in een jaar tijd gegroeid van avi E3 naar M 6. We hebben er dit jaar ook weer zin in! 
Sylvia
Helemaal top waren die gekke lange zinnen. Papa snapte er eerst niks van, maar verzon daarna driftig mee. Omdat ze alle gekkigheid wilde onthouden, schreef ze ook alles zelf helemaal uit en las ze alles iedere keer :).
Net als vorig jaar krijg ik weer meerdere keren per week de vraag of er al een nieuwe opdracht binnen is.
Angelique

Veelgestelde vragen bij de Zomerchallenge

Voor welke leeftijd is deze Challenge?

Alle kinderen die (een klein beetje) kunnen lezen, kunnen meedoen.
De challenge is bedacht voor kinderen die het afgelopen jaar in groep 3 tot en met 7 zaten.

Kan ik met meerdere kinderen meedoen?

Natuurlijk kan dat!

Dat is juist heel erg leuk. Sommige uitdagingen doe je samen, andere doe je misschien liever voor jezelf, maar dan kan nog ieder dat op zijn eigen niveau en volgens eigen voorkeur doen.

Als je met meer kinderen meedoet, hoef je maar 1 keer in te schrijven!

Heb ik wifi nodig voor de Challenge?

Twee keer per week ontvang je van ons een mail met de uitdaging. Dus ja, daar heb je dan heel even wifi voor nodig.

Alle uitdagingen zijn OFF-line!

Op de site staan wel een paar video’s om bij sommige uitdagingen wat extra ondersteuning te geven. Maar die zijn niet noodzakelijk om verder te kunnen.

Ik kan geen mail ontvangen op mijn vakantieadres. Kan ik dan toch meedoen?

De uitdagingen komen ook op de site van Taalkanjer te staan. De link om die te vinden, krijg je bij de start van de Challenge.

Ik heb geen Facebook. Kan ik dan toch meedoen?

Jazeker. De uitdagingen zelf komen gewoon met de mail. De Facebookgroep is bedoeld om je vragen te stellen, en om elkaar te inspireren door te laten zien wat je kind bedacht heeft bij een bepaalde uitdaging. De groep geeft nog meer het gevoel dat je het samen doet, dus je kunt overwegen om voor de zomer een privé-account te nemen. Uiteraard is dat helemaal aan jou.

Ik ben leerkracht/Remedial Teacher en ik wil ook heel graag dat mijn leerlingen in de vakantie lekker doorgaan met lezen. Wat kan ik doen?

Super als jij als leerkracht of IB’er of leescoach ouders en kinderen wil vertellen over onze challenge.

Je kunt deze link https://taalkanjer.nl/zomerchallenge doorgeven.

Misschien is het leuk om die op te nemen in jullie nieuwsbrief van je school. Wil je meer informatie daarover, neem dan even contact met ons op.

Hoe weet ik of mijn kind dit leuk vindt?

Er is maar een manier om daar achter te komen :).
Gewoon meedoen.

En vindt je kind het echt niets? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen en krijg je je geld terug.

Hoeveel tijd kost het per dag?

De meeste uitdagingen kun je in 15 tot 30 minuten afronden. Sommige uitdagingen kosten meer tijd, maar je kunt die dan natuurlijk over een paar dagen verdelen.
Soms zijn kinderen uren met een uitdaging bezig, gewoon omdat ze het leuk vinden :).

Moet ik speciale dingen meenemen als ik met vakantie ga?

Voor de Challenge echt van start gaat krijg je daar informatie over. Maar het gaat niet over schokkende dingen: wat knutselspullen die je waarschijnlijk toch al meeneemt. En fototoestel of een telefoon waar je foto’s mee kunt maken. En natuurlijk heerlijk (voor-)leesvoer!

Kan ik eerst nog meer informatie krijgen.

Ja zeker! Je kunt een beeld krijgen van hoe het de afgelopen jaren ging en over de speciale succesformule van onze Zomerchallenge door ons e-bookje daarover aan te vragen: https://taalkanjer.nl/zomerdip-overwonnen/

Ik heb er zin in!