Spellen en Spelen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Altijd een spiekbriefje bij de hand?

Heeft jouw kind moeite met leren lezen en spellen?

En wil jij hier op een 'eigen wijze' mee aan de slag?

Dan is Spellen & Spelen voor jou!

Speelse en afwisselende opdrachten.

Je doet het samen met je kind.

Sneller en foutloos lezen en spellen

Hoi! Wij zijn Jorien en Margit en wij hebben Spellen&Spelen voor jou ontwikkeld.  Onze kinderen hebben ook enorm geworsteld met lezen en spelling. Wij hebben gezien wat voor een frustratie dat met zich meebracht. We voelden onzelf soms machteloos omdat we niet goed konden helpen.

Wij zijn op zoek gegaan naar oplossingen voor hen, en een van de dingen waar we tegenaan liepen was dat op school leren lezen en spellen vooral een auditieve bezigheid is.

"Luister goed" is altijd de opdracht.

Voor sommige kinderen werkt dat niet. Zij hebben een andere route nodig.

Minder gericht op luisteren, meer gericht op kijken!

Daar zetten wij vol op in met Spellen&Spelen. 

Schrijf je in en begin vandaag al.

(toegang tot de online leeromgeving op werkdagen binnen 24 uur)

€ 57,-

Spellen en Spelen

Wat krijg ik precies?

Je oefent offline en samen op een speelse manier. Alle materialen en theorie krijg je online aangeboden. Printen en aan de slag 🙂

Een 'kaartenbak' met meer dan 30 spelvarianten om het kijken naar woorden op verschillende niveaus te oefenen. Dus altijd iets wat bij jullie past. Maak super makkelijk ieder dag je keus!

Achtergrondinformatie over het nut van iedere spelvariant. Je doet niks 'zomaar'. Want 'zomaar' oefenen heeft geen zin.

Kaartjes met woordjes en plaatjes en een bijbehorend spel voor eindeloos veel variaties en uitdagingen.

Toegang tot een besloten FACEBOOKgroep waar je andere ouders ontmoet en waar Margit en Jorien actief betrokken zijn. We doen het SAMEN.

Voor als je dat nodig hebt: gratis toegang tot ons programma Alfabet! vol met tips over hoe je dat samen met je kind onder de knie krijgt.

Veelgestelde vragen bij Spellen en Spelen

Hoelang duurt dit programma?

Dat hangt helemaal af van de leeftijd en het niveau van je kind. Voor jonge kinderen kan het enkele maanden duren. Oudere kinderen kunnen al na een aantal weken toe zijn aan een volgende stap

Kan ik dit naast het gewone schoolwerk doen?

Dit programma is erop gericht om kinderen die vastlopen met leren lezen en spellen een alternatieve route te bieden: visueel in plaats van auditief. Er is geen enkele methode op school die deze visuele insteek gebruikt. Je zult dus veel nieuwe dingen tegenkomen.
Je begint niet aan dit programma als je alleen ‘meer van hetzelfde’ wil.

Ik ben leerkracht/Remedial Teacher. Is dit programma ook iets voor mij?

Natuurlijk! Super als jij als leerkracht of IB’er of RT’er met Taalkanjer wil samenwerken. Zo kun je kinderen die vastlopen een echt alternatief bieden en de thuissituatie helpen ontlasten.

Hoeveel tijd kost het per dag?

Wij vinden 10 tot 15 minuten per dag ‘zuivere’ speeltijd genoeg. Dat is dus de investering voor je kind. Jij zult zelf – zeker in het begin – iets langer nodig hebben om je voor te bereiden. Naarmate je meer routine krijgt, neemt jouw voorbereidingstijd snel af.

Kan ik met meerdere kinderen meedoen?

Natuurlijk kan dat!

Dat is juist heel erg leuk. Je vindt voldoende mogelijkheden voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd.

Voor welke leeftijd is Spellen&Spelen bedoeld?

Het is bedoeld voor alle kinderen die vastlopen met lezen en spellen. We beginnen bij de basis! Een kind dat al vastloopt in groep 3 zal voor die basis veel tijd nodig hebben. Een kind dat pas later vastloopt kan die basis ook niet missen, maar zal er waarschijnlijk sneller doorheen gaan.

Hoe weet ik of dit past bij mijn kind?

Er is maar een manier om daar achter te komen :).
En dat is door er gewoon aan te beginnen.

Kom je er achter dat het echt helemaal niks voor jullie is – dan hebben we elkaar natuurlijk allang gesproken via Facebook en zo – dan vinden we een oplossing! Beloofd!

Voor welk niveau is dit programma?

Het begint bij AVI start en gaat door tot de woorden die in groep 8 geleerd moeten worden. Je werkt op het niveau van je kind en kunt alles daaraan aanpassen. Wij geven oefenwoorden (van aap tot rechercheur), maar je kiest ook zelf de woorden waar je kind zelf mee wil oefenen.