Altijd een spiekbriefje bij de hand?

Met onze unieke aanpak leren kinderen hun eigen spiekbriefjes in hun hoofd te maken. 

Zodat ze bij lezen BAM een woord herkennen en bij schrijven zonder nadenken hun pen op papier zetten.

Hoi! Wij zijn Jorien en Margit.  Onze kinderen hebben ook enorm geworsteld met lezen en spelling. Wij hebben gezien wat voor een frustratie dat met zich meebracht. We voelden onszelf soms machteloos omdat we niet goed konden helpen.

Wij zijn op zoek gegaan naar oplossingen voor hen, en een van de dingen waar we tegenaan liepen was dat op school leren lezen en spellen vooral een auditieve bezigheid is.

"Luister goed" is altijd de opdracht.

Voor sommige kinderen werkt dat niet. Zij hebben een andere route nodig.

Minder gericht op luisteren, meer gericht op kijken!

Daar zetten wij vol op in met Spellen&Spelen. 

Bedankt voor alle goede en leuke oefeningen en tips! L. heeft dit jaar grote stappen gezet en begint langzamerhand lezen leuker te vinden. Hij is op alle lees- en spellingsgebieden 2 citoscores omhoog gegaan en met DMT zelfs van een 5 naar een 1+; heb juf even gevraagd of het wel echt zijn score was 🤣. Supertrots! We gaan deze groep verlaten, maar gaan natuurlijk wel meedoen aan zomerkanjer om deze flow vast te houden.
Josine

Van stress naar succes met Spellen & Spelen

Versterk je visuele geheugen

Kinderen hebben van nature een sterk visueel geheugen. Ze zijn zich daar niet altijd van bewust en beseffen niet dat ze dit in kunnen zetten bij lezen en schrijven.

Maak spiekbriefjes in je hoofd

Zodat je bij lezen BAM een woord kunt herkennen en zeggen. En zodat je bij spelling DIRECT weet hoe je een woord moet schrijven.

Geen werkbladen maar spelletjes

Zo maak je zelfs oefenen voor spelling leuk.

Niet meer van hetzelfde, maar een compleet andere aanpak

Zo voorkom je dat de frustratie van school mee naar huis komt.

Samen sta je sterk

Bij heel veel spelletjes werk je samen aan een doel. Je wisselt veel af, zodat je kind niet de enige is die aan het oefenen is.

Hard werken wordt beloond, heb ik mijn tweeling altijd gezegd wanneer ze geen zin hadden om dat verdomde spelling te oefenen. Heel begrijpelijk dat de moraal altijd erg laag is wanneer je eigenlijk alleen maar dikke vette onvoldoendes scoort op dit onderdeel. Nu hadden ze afgelopen Maandag dictee over thema 8. Gisteren ging ik met lood in de schoenen de juf eens vragen hoe het was gegaan. Ze keek me aan en zei, alsof het de normaalste zaak van de wereld was: " oh ze hebben het goed gedaan hoor, ik heb het cijfer al in Parnassys gezet, ze hebben een 10. 

Ik moest even met mijn ogen knipperen en spong een gat in de lucht; wat een prestatie, wat een superggevoel, wat een feest! Echt ik stond bijna te huilen van ontroering en blijdschap. Thuis heb ik het de kinderen verteld en ze waren natuurlijk supertrots, en terecht.

Josine

Schrijf je in en begin vandaag al.

(toegang tot de online leeromgeving op werkdagen binnen 24 uur)

€ 57,-

Spellen en Spelen

Wat krijg ik precies?

Je oefent offline en samen op een speelse manier. Alle materialen en theorie krijg je online aangeboden. Printen en aan de slag 🙂

Een 'kaartenbak' met meer dan 30 spelvarianten om het kijken naar woorden op verschillende niveaus te oefenen. Dus altijd iets wat bij jullie past. Maak super makkelijk ieder dag je keus!

Achtergrondinformatie over het nut van iedere spelvariant. Je doet niks 'zomaar'. Want 'zomaar' oefenen heeft geen zin.

Kaartjes met woordjes en plaatjes en een bijbehorend spel voor eindeloos veel variaties en uitdagingen.

Toegang tot een besloten FACEBOOKgroep waar je andere ouders ontmoet en waar Margit en Jorien actief betrokken zijn. We doen het SAMEN.

Voor als je dat nodig hebt: gratis toegang tot ons programma Alfabet! vol met tips over hoe je dat samen met je kind onder de knie krijgt.

Veelgestelde vragen bij Spellen en Spelen

Hoelang duurt dit programma?

Dat hangt helemaal af van de leeftijd en het niveau van je kind. Voor jonge kinderen kan het enkele maanden duren. Oudere kinderen kunnen al na een aantal weken toe zijn aan een volgende stap

Kan ik dit naast het gewone schoolwerk doen?

Dit programma is erop gericht om kinderen die vastlopen met leren lezen en spellen een alternatieve route te bieden: visueel in plaats van auditief. Er is geen enkele methode op school die deze visuele insteek gebruikt. Je zult dus veel nieuwe dingen tegenkomen.
Je begint niet aan dit programma als je alleen ‘meer van hetzelfde’ wil.

Ik ben leerkracht/Remedial Teacher. Is dit programma ook iets voor mij?

Natuurlijk! Super als jij als leerkracht of IB’er of RT’er met Taalkanjer wil samenwerken. Zo kun je kinderen die vastlopen een echt alternatief bieden en de thuissituatie helpen ontlasten.

Hoeveel tijd kost het per dag?

Wij vinden 10 tot 15 minuten per dag ‘zuivere’ speeltijd genoeg. Dat is dus de investering voor je kind. Jij zult zelf – zeker in het begin – iets langer nodig hebben om je voor te bereiden. Naarmate je meer routine krijgt, neemt jouw voorbereidingstijd snel af.

Kan ik met meerdere kinderen meedoen?

Natuurlijk kan dat!

Dat is juist heel erg leuk. Je vindt voldoende mogelijkheden voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd.

Voor welke leeftijd is Spellen&Spelen bedoeld?

Het is bedoeld voor alle kinderen die vastlopen met lezen en spellen. We beginnen bij de basis! Een kind dat al vastloopt in groep 3 zal voor die basis veel tijd nodig hebben. Een kind dat pas later vastloopt kan die basis ook niet missen, maar zal er waarschijnlijk sneller doorheen gaan.

Hoe weet ik of dit past bij mijn kind?

Er is maar een manier om daar achter te komen :).
En dat is door er gewoon aan te beginnen.

Kom je er achter dat het echt helemaal niks voor jullie is – dan hebben we elkaar natuurlijk allang gesproken via Facebook en zo – dan vinden we een oplossing! Beloofd!

Voor welk niveau is dit programma?

Het begint bij AVI start en gaat door tot de woorden die in groep 8 geleerd moeten worden. Je werkt op het niveau van je kind en kunt alles daaraan aanpassen. Wij geven oefenwoorden (van aap tot rechercheur), maar je kiest ook zelf de woorden waar je kind zelf mee wil oefenen.