"Je denkt toch niet dat ik deze zomer ga 

lezen of schrijven?!

Het is vakantie hoor!!"

Herkenbaar?

Lezen en schrijven zijn super belangrijk in je latere leven. Voor sommige kinderen komt dit helaas niet vanzelf...

Eigenlijk zou het heel goed zijn als je kind deze zomer zou blijven oefenen.
Maar jullie zijn vast ontzettend aan vakantie toe! Na een vol schooljaar waarin iedereen zijn best deed om de corona-achterstanden in te halen.

Je hebt dus totaal geen zin in trekken en sleuren om toch iedere dag die belangrijke minuutjes lezen voor elkaar te krijgen.

                  ..      Gelukkig is er onze Zomerchallenge!        .   

Wil je een idee krijgen van hoe wij kinderen de afgelopen  zomers uitdaagden? Niet om te 'oefenen' met lezen en schrijven, maar om iets leuks te ontdekken, een spel te maken, iets te leren... en daar toevallig bij te lezen en/of te schrijven ....

Download   ons gratis e-boek   en lees over:

  • Het gevaar van de zomerdip: AVI-niveaus smelten weg als een ijsje in de zon
  • Waarom kinderen met onze uitdagingen wel gaan lezen. Of tussen neus en lippen door toch ook aan het schrijven gaan.
  • Welke unieke opbouw we daarvoor aan onze Zomerchallenge geven.
  • Welke kleine wondertjes er dan gebeuren....
Ik wil het e-boek graag lezen 💪

Als ik heel eerlijk ben zag ik wel erg op tegen de vakantie. Juist nu het tijd was voor ontspanning toch weer lopen leuren met leesoefeningen. Maar door de opdrachten die we kregen was het een feestje! Zowel voor mij als voor Elke. Ik wil niet zeggen dat ze nu een boekenworm is, maar ze leest beduidend meer dan voor de vakantie. Ze heeft zelfs op haar lijstje voor haar verjaardag boeken over paarden gezet! Heel hartelijk dank voor deze stimulerende uitdagingen! 

Nicolette

Door een hele zomer niet lezen of schrijven lopen veel kinderen het risico van een ZOMERDIP: alle vooruitgang van de laatste tijd verdwijnt als sneeuw voor de zon. En na de vakantie voelt het alsof je weer terug bent bij af!

Dat kan ook anders! In ons e-boek De zomerdip overwonnen lees je hoe wij dat al een aantal zomervakanties oplossen.


  • Ontdek hoe je lezen koppelt aan iets leuks 
  • Samen enthousiast aan de slag kunt gaan met letters en lezen
  • En ontdek wat er dan zomaar spontaan kan gebeuren...

Wat ben ik blij met Zomerkanjer! En vooral met alle ouders die iets posten. Waarom? Omdat het mij elke dag herinnert hoe belangrijk het is om ook in de vakantie te blijven oefenen. En....(misschien wel nog belangrijker)... wij zijn niet de enigen die in de vakantie oefenen. Want met de (bijna dagelijkse portie) weerstand is dat een fijne en stimulerende wetenschap! Bedankt Zomerkanjers!!!!! 😘

Femke

21 jaar

Hulp aan kinderen die moeite hebben met lezen en spellen.

9

 Keer de Zomerchallenge

2500+

Deelnemers

Wat vonden de deelnemers van vorig jaar ervan:

Tot volgende zomer! 
Bedankt voor de fijne zomerchallenge. 😄Doel bereikt, namelijk zonder gedoe en zelf heel veel moeten bedenken in de zomer bezig met taal en lezen. Margit en Jorien: BEDANKT!
Meriek
Niet pushen maar stimuleren!
Nick begon met tegenzin. Ik moet het 'moeten lezen' loslaten en hem vooral proberen te motiveren in plaats van te pushen en chanteren. Jullie uitdagingen hielpen me daarbij! Hij heeft laatst de magische woorden: "Mam, lezen is leuk!" uitgesproken. 💪🏻👍😀
Petra
Missie geslaagd!
We hebben niet alle uitdagingen gedaan. Maar iedere dag lezen is wel gelukt en dat doen we ook nu school weer begonnen is. Thijs begon met avi E3 en leest nu vrij vlot E4 en zelfs M5. Hij heeft veel meer plezier in lezen gekregen. Kortom: Missie geslaagd!
Femke

Op naar een zomer vol leesplezier?!

Leer van de Zomerchallenges van afgelopen jaren hoe je juist in de zomer, los van alle andere verplichtingen, kunt genieten van lezen en spelen.
50%
Je bent er bijna...
Waar mogen we 'De zomerdip overwinnen' naartoe sturen?
Stuur me het e-boek

En waarom kwamen ze het volgende jaar weer terug:

Ze wil weer meedoen! 
Aafke heeft vorig jaar groep 3 afgesloten met avi M3. "Ik kan het niet!". Vandaar dat we vorige zomer al hebben mee gedaan met de Zomerchallenge, Leuke opdrachten om maar te laten zien dat lezen echt leuk en handig is. Ze leest nu niet wat haar niveau is, maar gewoon wat ze leuk vindt. Ze eindigde dit jaar groep 4 met avi M5. Wat zijn we trots op haar! En ze wil weer meedoen, want ze weet dat ze moet blijven lezen.
Caroline
We hebben er weer zin in! 

Ik ben Angela en ik doe samen met mijn zoon Ruben van 10 graag weer mee. Vorig jaar ook gedaan en het beviel erg goed! Ruben is 10 en hij heeft TOS en lezen is voor hem een uitdaging. We hebben er weer zin in! Voor wie voor het eerst meedoet: het is super leuk! Succes allemaal!

Angela
Vorig jaar vond ze erg leuk! 
Ik ben Sylvia, moeder van Luuk (8jaar) en broertje R.. Dit wordt onze tweede zomer. Vorig jaar hebben we meegedaan voor Luuk die een enorme weerstand had rond alles wat met lezen te maken had. Mede door de Zomerchallenge heeft hij zijn plezier in lezen gevonden! Hij leest nu elke avond voor het slapen gaan, de boeken zijn niet aan te slepen. Afgelopen jaar is hij gegroeid van E3 naar M6, super trots op onze kanjer! 
Sylvia