Snel en Simpel Spellinginzicht

Loopt jouw kind vast met spelling en heb je geen idee of en hoe je hem of haar kunt helpen? 

In een dikke week tijd heb jij niet alleen inzicht in waar je kind het meest mee worstelt, maar jullie ervaren ook dat hij of zij al heel veel in huis heeft om wèl goed te leren spellen. 

Jammer joh, je hebt een onvoldoende voor spelling...

Dat is wat kinderen die worstelen met spelling van hun leerkracht te horen krijgen. Vaak gevolgd door: "maar je hebt wel hard je best gedaan" of "je kan de regels al heel goed benoemen". Maar wat heeft jouw kind aan zo'n uitspraak? Want een onvoldoende voor spelling geeft wel aan dát er iets fout gaat, maar niet wát er precies fout gaat. Laat staan dat je weet wat je eraan zou kunnen doen. 

Aan de instelling van je kind ligt het in ieder geval niet. Die werkt hard genoeg. Ondanks de keer op keer teleurstelling als er weer geen voldoende gehaald is. Je voelt aan alles dat de ze de moed wel een beetje aan het verliezen zijn. En jij wil graag helpen om dat te voorkomen. 

Maar ja, hoe ga je dat aanpakken? Want tot nu toe heeft oefenen geen resultaat gehad. En iedereen zegt dat spelling zo verschrikkelijk moeilijk te leren is...

Precies daarvoor hebben wij Snel en Simpel Spellinginzicht ontwikkeld:  5 activiteiten waarin je samen met je kind ontdekt waar zijn of haar probleem nou precies zit. En belangrijker nog: waarin jullie ontdekken dat je kind een heleboel vaardigheden die je nodig hebt om goed te kunnen spellen gewoon in huis heeft. Wij weten dat als je die vaardigheden in leert in te zetten, dat spelling dan reuze meevalt.

Wat je kunt verwachten als je meedoet:

 • Je krijgt na inschrijving direct toegang tot onze online leeromgeving
 • Daar vind je naast een korte introductie 5 activiteiten. De eerste activiteit doe je zonder je kind. Je neemt de spelfouten van jouw kind onder de loep en maakt een start met onze unieke Taalkanjeraanpak. 
 • De andere vier activiteiten doe je gezellig samen met je kind, wanneer het jullie uitkomt (natuurlijk wel binnen de duur van het programma ;-)). Jullie zijn dan ongeveer 15 minuten samen bezig.
 • De activiteiten zijn niet online, je kunt eventueel andere gezinsleden bij de activiteiten betrekken.
 • Als je je bevindingen deelt op ons forum, krijg je persoonlijk feedback en tips van ons op de stappen die je zet in het programma.
 • Als afsluiting bieden we je graag een '10-minutengesprek' aan, waarin we bespreken wat je uit de verschillende stappen hebt geleerd over hoe je kind ervoor staat en wat je volgende stap kan zijn.

Na afloop van het programma weet je:

 • Hoe je kind er werkelijk voor staat (is het echt zo erg als je denkt, of valt het nog wel mee...)
 • Welke bril je op moet zetten als je naar spelfouten gaat kijken - we gaan niet uit van 20 tot 30 spellingcategorieën, maar delen spelfouten in in slechts drie (!) groepen.
 • Hoe één simpel inzicht je kind al kan helpen om meer grip te krijgen op al die ‘stomme’ letters en klanken. Pfff… dat creëert rust!
 • Dat je kind heel veel stappen kan zetten als jij hem ander gereedschap biedt.
 • Dat je zeker wel 15 minuten met je kind bezig kunt zijn met taal, zonder strijd, zonder frustratie en met plezier. 
 • Dat er een manier is om je kind weer op de rit te krijgen richting motivatie, meer zelfvertrouwen, meer betrokkenheid en beter resultaat bij spelling.
€ 57,-

Dat wil ik wel 💪

                   

Veelgestelde vragen bij Snel en Simpel Spellinginzicht

Moet ik op vaste momenten aan de slag?

Je kunt alle stappen doen op een moment dat het jou en je kind uitkomt. Het is natuurlijk handig om het ritme van het programma aan te houden, zodat je alle stappen ook echt zet ;-)

Hoe lang duurt het programma?

De mails met de 5 stappen sturen we steeds met 1 dag ertussen. Het eindgesprek plannen we samen met jou.

Moet ik ergens naartoe?

Nee, je vindt alle informatie in onze online leeromgeving. De activiteiten kan je doen waar je maar wil: thuis, bij oma en sommige kan je ook onderweg in de auto/trein doen. Net wat bij jullie past :)

Mijn kind haalt geen onvoldoende, maar matig. Kan ik dan ook meedoen?

Als jij het gevoel hebt dat je kind bij spelling niet laat zien wat hij of zij in huis heeft, kun je meedoen. Het programma helpt je om dit 'gevoel' concreet te maken.