Joepie, ik lees?!

Met onze aanpak krijgt je kind meer plezier in lezen - ook als het minder makkelijk gaat.

Waarom Joepie, ik lees?

Hoi! Wij zijn Jorien en Margit.
Onze kinderen hebben ook enorm geworsteld met leren lezen. Ieder boek of wat we maar aandroegen was "STOM".
Tot we - en dat kostte best even moeite - ontdekten wat dan wel leuk was! Daarom schreven we Joepie! Om jou te helpen bij je zoektocht. Want lezen staat of valt met aantrekkelijk leesvoer! Joepie, ik lees! helpt jou en je kind samen uit te zoeken wat aantrekkelijk is. Wanneer de weerstand oploopt en de drempels om tot lezen te komen steeds hoger lijken te worden, bieden wij een steuntje in de rug. Je krijgt professionele tips die je helpen je kind te ondersteunen bij het lezen. 

Wat vind je in Joepie ik lees!:

Hoe ondersteun ik mijn kind bij en tijdens het lezen: 10 professionele tips!
Hoe vind ik iets wat mijn kind WIL lezen: 10 suggesties 
10 aantrekkelijke kant en klare teksten.

Vorige week kregen de broers materiaal en de werkbeschrijving uit Joepie ik lees, voor het bouwen van een motorboot. Mamma zou ze helpen. Ze hadden een rood en blauw melkpak. Ruim een uur deden ze erover om te bedenken hoe de materialen verdeeld moesten worden, want beiden wilden het rode pak. Tot pappa thuiskwam. Hij stuurde ze naar de winkel om hun lievelingsvla te kopen, D houdt van chocolade- en K van dubbelvla. Eerst eten vond pappa en daarna... had ieder zijn eigen favoriete pak! Deze week gaan ze de boten uittesten.
Elly
€ 17

Joepie, ik lees!

Aantrekkelijk leesvoer staat met stip op #1

als het erop aankomt je kind aan het lezen te krijgen.

Wat bereik je met Joepie?

Plezier in lezen!

Lezen doe je omdat jij wilt weten wat er in de tekst staat, niet omdat de juf zegt dat het moet. Als je kind (ver) achterloopt met lezen, dan is het vaak moeilijk om iets te vinden wat aansluit bij zijn of haar belangstelling. Met onze suggesties lukt het vast!

Helpen mag!

Zo lees je samen teksten die je kind wel interessant vindt, maar die tot nu toe misschien te moeilijk waren.

Gave leesactiviteiten

Zo merkt je kind dat lezen een middel is, en geen doel! Iets leren, iets ontdekken, iets maken? Dan is het toch heel handig als je kunt lezen!

Overal lezen....

Lezen kan echt overal. Sterker nog, als je er even aandacht aan besteedt, ziet je kind dat hij overal letters tegenkomt.

1,8 miljoen extra woorden per jaar!

Als je niet leest, wordt je achterstand steeds groter. Maar als je kind iedere dag 20 minuten extra leest, leest hij meer dan 1,8 miljoen extra woorden per jaar. Kun je nagaan wat dat betekent voor zijn vooruitgang...

Wat is Joepie, ik Lees! niet:

Joepie is geen methode die het lezen traint: Je vindt geen teksten op AVI-niveau; Geen teksten die 5 keer gelezen moeten worden; Geen saaie teksten die geschreven zijn voor een bepaalde leesmoeilijkheid, maar waar verder kraak noch smaak aan is. Dat beloven we plechtig! 

Start direct met Joepie, ik lees!