Taalkanjer Thuis
arrow_drop_up arrow_drop_down

Zelf je kind helpen met lezen en spelling

Zonder ruzie en stress

20 jaar

werken wij zelf met kinderen

200+

tevreden klanten

10 min

oefenen per dag

Weerstand wegnemen

Op allerlei manieren

Interesse opwekken

Door onze andere aanpak, maken we kinderen nieuwsgierig.

Trots

We staan steeds stil bij wat we bereikt hebben.

Spiekbriefje in je hoofd

Onmisbaar om vlot en foutloos te lezen en spellen. Voorkomt het alsmaar opnieuw maken van dezelfde fouten.

Inzicht in taal

Unieke aanpak voor het oplossen (of liever nog voorkomen) van problemen met de open en gesloten lettergreep

We doen het samen

In onze online groep krijg je niet alleen ondersteuning van ons, maar ook van andere ouders/RT’ers die met onze aanpak werken.

Herken jij dit?

  1. Het leren lezen en spellen gaat moeizamer dan verwacht
  2. Je hebt het gevoel dat het er wel in zit, maar het komt er niet uit... hoeveel jullie ook oefenen.
  3. Je kind heeft de moed opgegeven (en jij misschien ook wel)

Liever wil je een zelfbewust kind dat ziet dat oefenen moet, maar dat het ook resultaat heeft. En dat kan.

Wij zijn Jorien en Margit. De afgelopen 15 jaar hebben wij vanuit onze eigen RT-praktijken vele kinderen geholpen met onze unieke aanpak. 5 jaar geleden zijn we samen Taalkanjer gestart en hebben van daaruit honderden kinderen geholpen, door hun ouders te helpen bij het op een andere manier aanbieden van lezen en spellen. 

Taalkanjer heeft mijn zoon super geholpen!

De benadering is veel speelser waardoor je kind veel beter te motiveren is. En je ontvangt veel materiaal en uitleg om direct aan de slag te kunnen samen met je kind.

Suzanne

Mijn zoon heeft enorme stappen gezet

Hij kwam naar me toe: “We moeten nog wat aan Nederlands doen”. Ik viel bijna van mijn stoel! Wat is dit! Hij wil nooit wat doen en nu weet ie natuurlijk hoe het moet, dus nu vindt hij het wel leuk worden om wat te doen!

En z’n schrijven. Als ik kijk hoe we begonnen: één grote gestreepte rotzooi, je kon niks lezen. Het is allemaal weg! Hij schrijft gewoon. Denkt niet: “Oh hoe moet ik dit schrijven!?” Het komt er gewoon uit. Het is echt bijzonder. Ik ben echt heel blij!

Angelina

Meer dan ik ooit durfde hopen.

Uit ervaring weet ik hoe frustrerend het kan zijn wanneer je kind met een taalprobleem kampt en je geen passende begeleiding of hulp kunt vinden in je directe omgeving.

Jullie werkwijze neemt veel onduidelijkheid weg bij het lezen en spellen van woorden. Jullie gaven altijd heel snel antwoord op mijn vragen, via de mail of op een andere manier. Al met al een zeer goede begeleiding.

Bart is qua spelling met sprongen vooruit gegaan, is een stuk zelfverzekerder geworden en gaat sinds kort naar de Havo. Iets waar ik twee jaar geleden niet eens op durfde hopen.

Gerda

Het Taalkanjer Groeipad

Alle producten waarmee je je kind kunt helpen om alle missende stukjes kennis en vaardigheden aan te vullen.

Als kinderen moeite hebben met lezen en/of spelling, lijkt het net alsof alles hopeloos is. Oefenen helpt niet, toetsen blijven slecht. Het is onze ervaring dat het dan geen zin heeft om door te blijven modderen. Je kind mist basiskennis en basisvaardigheden en als je die niet aanvult, blijft het oefenen van moeilijkere dingen zinloos en heel frusterend.

Juist voor het verstevigen van die basis heeft Taalkanjer een aantal programma's ontwikkeld. Daarbij werken we aanvullend aan de methodes van school. Wij leggen de nadruk op de visuele kant van lezen en spellen en op het zelf ontdekken en toepassen van de logica in onze taal. Veel kinderen ervaren onze spelling namelijk als onlogisch, maar als je de juiste stappen zet, blijkt dat heel erg mee te vallen :)).

In onze programma's zit een duidelijke opbouw. Iedere stap maakt weer gebruik van de kennis en vaardigheden van de stap ervoor.

Alfabet!

Alfabet!

Een goed letterbeeld is een onmisbare basis voor het leren lezen en schrijven. Met het programma Alfabet! leert je kind de letters feilloos bij naam kennen. Wij vinden dit zo’n belangrijke basis, dat je Alfabet! (ter waarde van €47) als gratis BONUS krijgt bij al onze andere programma’s.

Spellen en Spelen

Spellen en Spelen

Kinderen die moeite hebben met lezen en spelling, moeten leren om spiekbriefjes in hun hoofd te maken. Daarmee gaan lezen en spelling sneller en met minder fouten. In Spellen & Spelen gaan we hier volop mee aan de slag. Zo leert je kind een vaardigheid die hij zijn hele leven kan gebruiken, ook bijvoorbeeld voor het leren van vreemde talen.


Spellen met je oren dicht

Spellen met je Oren Dicht

Veel kinderen gebruiken na Spellen en Spelen de mentale spiekbriefjes automatisch voor alle woorden die ze tegenkomen. Maar sommige kinderen hebben nog een extra steuntje in de rug nodig. Zij moeten zich echt stap voor stap de techniek eigen maken voor het ontwikkelen van die spiekbriefjes. Hoe je je zoon of dochter daarmee helpt, leer je in het programma Spellen met je Oren Dicht.

Het geheim van de klinker

Het Geheim van de Klinker

Natuurlijk kun je voor alle woorden die er zijn een spiekbriefje maken in je hoofd. Maar dan ben je wel even bezig ;-). Gelukkig heeft onze taal een aantal wetmatigheden. Als je die beheerst, kun je in 1 keer een heleboel woorden goed lezen en spellen.

Waarom gebruik je in zo maar 1 o en in zoon 2? Waarom klinkt de o in zon anders dan in zo? Je kind gaat het antwoord op deze vragen ontdekken in Het Geheim van de Klinker.

Klinkt dit simpel of juist verwarrend? Alle volwassenen in Nederland kennen het Geheim van de Klinker, maar ze zijn het zich vaak niet bewust. Daarom wordt het aan kinderen nooit uitgelegd. Ze moeten het (soms door veel schade en schande) zelf ontdekken.

Niet met dit programma: dan wordt het in korte tijd glashelder!

SpellingInzicht

SpellingInzicht

Als je kind het geheim van de klinker kent, kan hij gaan ontdekken hoe het precies zit met de open en gesloten lettergreep (bomen – bommen). Met onze superlogische en visuele aanpak ontdekt je kind hoe het zit en maakt hij op dit gebied geen fouten meer.

Interesse? Maar weet je niet of het iets voor je is?