Het Taalkanjer Groeipad

Alle producten waarmee je je kind kunt helpen om alle missende stukjes kennis en vaardigheden aan te vullen.

Als kinderen moeite hebben met lezen en/of spelling, lijkt het net alsof alles hopeloos is. Oefenen helpt niet, toetsen blijven slecht. Het is onze ervaring dat het dan geen zin heeft om door te blijven modderen. Je kind mist bepaalde vaardigheden in de basis en als je die niet aanvult, blijft het oefenen van moeilijkere dingen zinloos.

Juist voor het leren van die basisvaardigheden heeft Taalkanjer een aantal programma's ontwikkeld. Daarbij werken we aanvullend aan de methodes van school. Wij leggen de nadruk op de visuele kant van lezen en spellen en op het zelf ontdekken en toepassen van de logica in onze taal.

In onze programma's zit een duidelijke opbouw. Iedere stap maakt weer gebruik van de kennis en vaardigheden van de stap ervoor.

 • Alfabet!

  Een goed letterbeeld is een onmisbare basis voor het leren lezen en schrijven. Met het programma Alfabet! leert je kind de letters feilloos bij naam kennen. Wij vinden dit zo’n belangrijke basis, dat we Alfabet! (ter waarde van €47) bij al onze programma’s als bonus geven.

 • Het Geheim van de Klinker

  Natuurlijk kun je voor alle woorden die er zijn een spiekbriefje maken in je hoofd. Maar dan ben je wel even bezig ;-). Gelukkig heeft onze taal een aantal wetmatigheden. Als je die beheerst, kun je in 1 keer een heleboel woorden goed lezen en spellen.
  Waarom gebruik je in zo maar 1 o en in zoon 2? Waarom klinkt de o in zon anders dan in zo? Je kind gaat het antwoord op deze vragen ontdekken in Het Geheim van de Klinker.

 • SpellingInzicht

  Als je kind het geheim van de klinker kent, kan hij gaan ontdekken hoe het precies zit met de open en gesloten lettergreep (bomen – bommen). Met onze superlogische en visuele aanpak ontdekt je kind hoe het zit en maakt hij op dit gebied geen fouten meer.

Alleen of samen naar de top?

Onze programma's zijn gebaseerd op onze jarenlange ervaring met het helpen van kinderen die moeite hebben met lezen en spelling. Wij hebben deze ervaring zo vastgelegd dat je als ouder of leerkracht zelfstandig aan de slag kunt met de inhoud van een programma. Natuurlijk houden we hierbij een vinger aan de pols, zodat je niet vastloopt en steeds een stap verder komt richting de top.

Wil jij meer dan dat en wil je niets aan het toeval overlaten? Dan nodigen we je uit voor ons "Taalkanjer Turbo Team".

Taalkanjer Turbo Team

Wat is de sleutel tot succes?
- blijven geloven in dat ALLES mogelijk is.
- daar keihard voor werken.
- weten dat je het niet alleen kunt.

Voor succes moet je je omringen met mensen die er ook 100% in geloven en die weten wat ze doen!

Of je de top haalt weet je niet….
Maar één ding weet je wel heel zeker: als je het niet probeert, haal je het zeker niet!

Doe jij mee in ons ‘Taalkanjer Turbo Team’?

We nodigen je uit om het komende half jaar met AL onze programma’s aan de slag te gaan en om dat samen met ons te doen.

Zie onze programma’s als een trainingsschema voor jou en je kind.
En ons als de coach langs de zijlijn, met alle aanwijzingen, steun, uitleg en aanmoedigingen die je nodig hebt.
Dan gaan we samen voor de TOP!

Wil je eerst weten of onze aanpak ook bij jou en je kind past? Dat gaan we graag met je onderzoeken in een telefonisch gesprek.
Stuur ons dan een mail, met daarin de dagen/tijden die voor jou het meest geschikt zijn.
Je krijgt dan van ons een aantal vragen toegestuurd om je voor te bereiden op dit gesprek.
Want wen er maar vast aan 😉
Wij kunnen alleen coachen SAMEN met jou.

We kijken er enorm naar uit om samen aan de slag te gaan!

De Taalkanjer aanpak

 • WINST-aanpak

  Al onze programma’s werken vanuit onze WINST-aanpak:

  Weerstand wegnemen
  Interesse opwekken
  Nieuwe dingen leren
  Samen leren
  Trots zijn

  Je leest meer in WINST-aanpak

 • Online trainingsomgeving

  Alle programma’s van Taalkanjer maken gebruik van onze online trainingsomgeving. Daarin vind je theorie (voor jou) en allerlei soorten activiteiten om de kennis en de vaardigheden van je kind spelenderwijs te oefenen.

 • Samen leren

  Bij ieder programma is een Facebookgroep waarin alle deelnemers hun vragen kunnen stellen. Wij (Jorien en Margit) zijn daar altijd actief aanwezig, maar ook andere deelnemers geven antwoord en denken mee.