Page content

Taalkanjer 1 op 1

 • Spiekbriefje in je hoofd

  Wij leren kinderen bewust gebruik te maken van woordbeelden

 • Inzicht in taal

  Unieke aanpak voor het oplossen (of liever nog voorkomen) van problemen met de open en gesloten lettergreep

 • Je staat er niet alleen voor!

  In onze online groep krijg je niet alleen ondersteuning van ons, maar ook van andere ouders/RT’ers die met onze aanpak werken.

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”20″ font_font=”Gill%20Sans”]

Herken jij dit?

 • Het leren lezen en spellen gaat moeizamer dan verwacht
 • Je hebt het gevoel dat het er wel in zit, maar het komt er niet uit… hoeveel jullie ook oefenen.
 • Je kind heeft de moed opgegeven (en jij misschien ook wel)

Liever wil je een zelfbewust kind dat ziet dat oefenen moet, maar dat het ook resultaat heeft. En dat kan.

Wij zijn Jorien en Margit. De afgelopen 15 jaar hebben wij vanuit onze RT-praktijk vele kinderen geholpen met onze unieke aanpak. 5 jaar geleden zijn we samen Taalkanjer gestart en hebben van daaruit honderden kinderen geholpen, door hun ouders te helpen bij het op een andere manier aanbieden van lezen en spellen. 

[/text_block]

Wat zeggen andere deelnemers?

Taalkanjer heeft mijn zoon super geholpen!

De benadering is veel speelser waardoor je kind veel beter te motiveren is. En je ontvangt veel materiaal en uitleg om direct aan de slag te kunnen samen met je kind.

Suzanne

Mijn zoon heeft enorme stappen gezet

Hij kwam naar me toe: “We moeten nog wat aan Nederlands doen”. Ik viel bijna van mijn stoel! Wat is dit! Hij wil nooit wat doen en nu weet ie natuurlijk hoe het moet, dus nu vindt hij het wel leuk worden om wat te doen!

En z’n schrijven. Als ik kijk hoe we begonnen: één grote gestreepte rotzooi, je kon niks lezen. Het is allemaal weg! Hij schrijft gewoon. Denkt niet: “Oh hoe moet ik dit schrijven!?” Het komt er gewoon uit. Het is echt bijzonder. Ik ben echt heel blij!

Angelina

Meer dan ik ooit durfde hopen.

Uit ervaring weet ik hoe frustrerend het kan zijn wanneer je kind met een taalprobleem kampt en je geen passende begeleiding of hulp kunt vinden in je directe omgeving.

Jullie werkwijze neemt veel onduidelijkheid weg bij het lezen en spellen van woorden. Jullie gaven altijd heel snel antwoord op mijn vragen, via de mail of op een andere manier. Al met al een zeer goede begeleiding.

Bart is qua spelling met sprongen vooruit gegaan, is een stuk zelfverzekerder geworden en gaat sinds kort naar de Havo. Iets waar ik twee jaar geleden niet eens op durfde hopen.

Gerda

 • Nadelen van zomaar blijven oefenen

  Het oefenen heeft geen succes. Sterker nog, doordat het weinig of geen resultaat geeft, loopt de frustratie op (bij je kind en bij jou) en krijgt je kind steeds meer het gevoel ‘Dit ga ik nooit leren’. De sfeer wordt er niet beter op.

 • Voordelen van een andere aanpak

  Door met een andere aanpak en andere materialen aan de slag te gaan, laat je de frustratie achter je. Je kind wordt weer nieuwsgierig en je maakt meer gebruik van de sterke kanten van je kind. Met onze unieke aanpak van ‘het geheim van de klinker’ krijgt je kind inzicht in de taal. Hij kan zichzelf controleren en houdt steeds meer de regie over zijn eigen werk.

Het Taalkanjer Groeipad

Alle producten waarmee je je kind kunt helpen om alle missende stukjes kennis en vaardigheden aan te vullen.

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”18″ font_font=”Gill%20Sans”]Als kinderen moeite hebben met lezen en/of spelling, lijkt het net alsof alles hopeloos is. Oefenen helpt niet, toetsen blijven slecht. Het is onze ervaring dat het dan geen zin heeft om door te blijven modderen. Je kind mist basiskennis en basisvaardigheden en als je die niet aanvult, blijft het oefenen van moeilijkere dingen zinloos en heel frusterend.

Juist voor het verstevigen van die basis heeft Taalkanjer een aantal programma’s ontwikkeld. Daarbij werken we aanvullend aan de methodes van school. Wij leggen de nadruk op de visuele kant van lezen en spellen en op het zelf ontdekken en toepassen van de logica in onze taal. Veel kinderen ervaren onze spelling namelijk als onlogisch, maar als je de juiste stappen zet, blijkt dat heel erg mee te vallen :)).

In onze programma’s zit een duidelijke opbouw. Iedere stap maakt weer gebruik van de kennis en vaardigheden van de stap ervoor.[/text_block]

 • Alfabet!

  Een goed letterbeeld is een onmisbare basis voor het leren lezen en schrijven. Met het programma Alfabet! leert je kind de letters feilloos bij naam kennen. Wij vinden dit zo’n belangrijke basis, dat je Alfabet! (ter waarde van €47) als gratis BONUS krijgt bij al onze andere programma’s.

 • Het Geheim van de Klinker

  Natuurlijk kun je voor alle woorden die er zijn een spiekbriefje maken in je hoofd. Maar dan ben je wel even bezig ;-). Gelukkig heeft onze taal een aantal wetmatigheden. Als je die beheerst, kun je in 1 keer een heleboel woorden goed lezen en spellen.
  Waarom gebruik je in zo maar 1 o en in zoon 2? Waarom klinkt de o in zon anders dan in zo? Je kind gaat het antwoord op deze vragen ontdekken in Het Geheim van de Klinker.

  Klinkt dit simpel of juist verwarrend? Alle volwassenen in Nederland kennen het Geheim van de Klinker, maar ze zijn het zich vaak niet bewust. Daarom wordt het aan kinderen  nooit uitgelegd. Ze moeten het (soms door veel schade en schande) zelf ontdekken.

  Niet met dit programma: dan wordt het in korte tijd glashelder!

 • SpellingInzicht

  Als je kind het geheim van de klinker kent, kan hij gaan ontdekken hoe het precies zit met de open en gesloten lettergreep (bomen – bommen). Met onze superlogische en visuele aanpak ontdekt je kind hoe het zit en maakt hij op dit gebied geen fouten meer.

Alleen of samen naar de top?

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Onze programma’s zijn gebaseerd op onze jarenlange ervaring met het helpen van kinderen die moeite hebben met lezen en spelling. Wij hebben deze ervaring zo vastgelegd dat je als ouder of leerkracht zelfstandig aan de slag kunt met de inhoud van een programma. Natuurlijk houden we hierbij een vinger aan de pols, zodat je niet vastloopt en steeds een stap verder komt richting de top.

Wil jij meer dan dat en wil je niets aan het toeval overlaten? Dan nodigen we je uit voor ons “Taalkanjer Turbo Team”.[/text_block]

Taalkanjer Turbo Team

Wat is de sleutel tot succes?
– blijven geloven in dat ALLES mogelijk is.
– daar keihard voor werken.
– weten dat je het niet alleen kunt.

Voor succes moet je je omringen met mensen die er ook 100% in geloven en die weten wat ze doen!

Of je de top haalt weet je niet….
Maar één ding weet je wel heel zeker: als je het niet probeert, haal je het zeker niet!

Doe jij mee in ons ‘Taalkanjer Turbo Team’?

We nodigen je uit om het komende half jaar met AL onze programma’s aan de slag te gaan en om dat samen met ons te doen.

Zie onze programma’s als een trainingsschema voor jou en je kind.
En ons als de coach langs de zijlijn, met alle aanwijzingen, steun, uitleg en aanmoedigingen die je nodig hebt.
Dan gaan we samen voor de TOP!


[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Wil je eerst weten of onze aanpak ook bij jou en je kind past? Dan onderzoeken we dat graag met  in een telefonisch gesprek.
Stuur ons dan een mail, met daarin de dagen/tijden die voor jou het meest geschikt zijn.
Je krijgt dan van ons een aantal vragen toegestuurd om je voor te bereiden op dit gesprek.
Want wen er maar vast aan: wij kunnen alleen coachen SAMEN met jou.

We kijken er enorm naar uit om samen aan de slag te gaan![/text_block]

De Taalkanjer aanpak

 • WINST-aanpak

  Al onze programma’s werken vanuit onze WINST-aanpak:

  Weerstand wegnemen
  Interesse opwekken
  Nieuwe dingen leren
  Samen leren
  Trots zijn

  Je leest meer in WINST-aanpak

 • Online trainingsomgeving

  Alle programma’s van Taalkanjer maken gebruik van onze online trainingsomgeving. Daarin vind je theorie (voor jou) en allerlei soorten activiteiten om de kennis en de vaardigheden van je kind spelenderwijs te oefenen.

 • Samen leren

  Bij ieder programma is een Facebookgroep waarin alle deelnemers hun vragen kunnen stellen. Wij (Jorien en Margit) zijn daar altijd actief aanwezig, maar ook andere deelnemers geven antwoord en denken mee.